Постижения и награди

 

star   Йоан Кирилов 2г клас се класира ВТОРИ на Националното математическо състезание "Европейско кенгуру" - 2016 година

 

           

 

 

star   На 17.05.2016г. в Зала 1 на Фестивален и конгресен център, Клуб "Отворено Общество", за 24-ти път връчи своите годишни награди. Сред отличените като "Учител на годината" е г-жа Адриана Трифонова - главен учител по история и цивилизация в ОУ "Г. С. Раковски"

ЧЕСТИТО!

 

Почетно отличие "Неофит Рилски" бе присъдено от Министерството на образованието и науката на г-жа Адриана Трифонова - главен учител по история и цивилизация в ОУ "Г. С. Раковски"

 

 

star   ОБЩИНА–ВАРНА РИО–ВАРНА НАОП „Н. КОПЕРНИК” ОРГАНИЗИРХА ОБЛАСТЕН КОНКУРС ЗА ФОТОГРАФИЯ „ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ" ПОСВЕТЕН НА 55 ГОДИНИ ОТ ПОЛЕТА НА ЧОВЕК В КОСМОСА.

НА 22 АПРИЛ – ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА БЕ ОТКРИТА ФОТОИЗЛОЖБА С НАЙ-АТРАКТИВНИТЕ ФОТОГРАФИИ И УЧАСТНИЦИТЕ ПОЛУЧИХА НАГРАДИ.

ЦВЕТЕЛИНА АЛЕКСАНДРОВА (7Б), МИРЕЛА (7Б), ЙОАНА-КАЛИНА МИТЕВА (7Б), САБРИНА КРЪСТЕВА (7Г) И СИМОНА ГАНЧЕВА (5Д) , РЪКОВОДЕНИ ОТ СВ. МИХАЙЛОВА И ИВ. СТОЯНОВА (УЧИТЕЛИ ПО ХИМИЯ И БИОЛОГИЯ) ПОЛУЧИХА СЕРТИФИКАТИ ЗА УЧАСТИЕ.

 

  

 

 

star   С математиката към европейски хоризонти Йоан Климентов Кирилов от 2 г клас  се класира на второ място в Международното математическо състезание ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ със 115 точки от максимални 120. На 16.04.2016 г. малкият математик получи Грамота и Сребърен медал за поредния си успех.

 

  

 

 

star   Стела Станева се класира на 4-то място на Националния конкурс "ДЪГА ОТ ТАЛАНТИ" - 2016

 

 

star   Йоана Момчилова от 7в клас класирана на трето място на Девета национална олимпиада по история и цивилизация - Созопол 2016 година

 

  

 

star   В деня на космонавтиката и 55-годишнината от полета на Юрий Гагарин ОУ „Георги Сава Раковски“ се включи в една от инициативите на НАОП “Николай Коперник“ с участие на два отбора от петите класове, ръководени от Светлана Михайлова (учител по Човекът и природата) и Даниела Ганчева ( библиотекар)  – „Младите откриватели“ (Мелисса Расим-5д, Симона Ганчева-5д, Стефан Георгиев-5д) и „Мисия Марс“ (Мартин Гоцев-5в, Мартин Тодоров-5в, Кристиян Чонков-5а, Алекс Славков-5а). Общо девет отбора от варненски училища участваха в състезание по конструиране на безпилотен спускаем апарат със собствени материали и идеи. Изискванията бяха за пъстроцветна, икономична и елегантна конструкция с интересно и оригинално име. НАОП предостави на всеки от екипите сложна и скъпа електронна апаратура (впоследствие се оказа кокоше яйце), която трябваше да се монтира в апарата и да остане невредима при изпитанието на космическата станция – спускане с парашут от третия етаж на сградата.

            „Младите откриватели“ категорично грабнаха първото място, а „Мисия Марс“ се класира на второ. Децата получиха грамоти и индивидуални награди, както и предложение за участие в конструирането на истинска учебна космическа станция.

--------------------------

http://www.chernomore.bg/obshtestvo/2016-04-12/varnenskata-observatoriya-otbelyaza-denya-na-kosmonavtikata

 

 

 

star   Успехи в 3-то Регионално състезание по Информационни технологии "България - древна и млада"

 

 

 

 

star   Големите надежди на ОУ „Георги Сава Раковски“. Младите плувци на „Черно море“ счупиха 5 рекорда на държавното лично отборно първенство за деца (12 г.)

 

 

http://www.moreto.net/novini.php?n=314086&p=1

 

 

star   Йоан Климентов Кирилов от 2 г клас се класира на ПЪРВО МЯСТО в ХХІV Национален математически турнир „Иван Салабашев“ 2015 г. с максимален брой точки – 60.

 

  

 

На 17.януари 2016 г. малкият математик ще получи Златен медал и Диплом от Института по математика и информатика – град София.

 

                                          

 

Същият ученик се класира на ІV място на Коледното математическо състезание 2015 г. с 55 точки от 60 максимални.

 

 

 

 

star   Пореден успех на Петър Ростиславов Атанасов от 6а клас при скалното катерене!

Моменти от награждаването  на 01. 12. 2015г. в НДК – София за качването на 30м маршрут на скалите край Дряново. За голямото постижение Петър получи и стипендия.

 

  

 

 

star   Валентин Чайков постави 3 нови национални рекорди на международен турнир по плуване "Спринт" - Пловдив:

50м бруст с време 35.23

100м бруст с време 1.17.75

200м бруст с време 2.46.84

Златни медали на 50 и 100м кроул

 

 

Много медали за варненските плувци от турнира "Замората"

 

 

 

star   Наши ученици спечелиха награда от фестивала на природните науки “Светлината в нас и около нас”.

На 27.11.2015 г. се проведе фестивал на природните науки „ Светлината в нас и около нас . Негови организатори са Община Варна, РИО Варна и планетариум "Н. Коперник". С него се слага край на инициативите по повод Международната година на светлината. Една от тях е провелият се през юни конкурс  „Светлината и светлиннобазираните технологии”. Тогава нашите ученици Цветослав  Василев и Гергана Петрова спечелиха второ място в категория образователна игра.

           

 

 

 На фестивала учениците Християна Минева 7 а клас, Николай Трифонов, Ивалена Колева и Симона Ганчева от 5 клас представиха постер и макети. Димитър Митев от 7 г и Александра Кисимова от 6 б клас участваха със своя образователна книжка „Уникалният процес”.
   За цялостното си отлично представяне в провелите се конкурси и мероприятия по повод Международната година на светлината нашето училище е наградено с  плакет и грамоти.

     
   
starstarstar   Постижения и награди - 2014 година   starstarstar

 

starstarstar   Постижения и награди - 2013 година   starstarstar

 

starstarstar   Постижения и награди - 2012 година   starstarstar