Постижения и награди

 

star   Венелина Димитрова и Деница Иванова  от 6г клас участваха в конкурс Медицинска физика „Какво, къде, кога“ организиран от ЦПЛР-НАОП "Николай Коперник". Ученичките изработиха постер на тема „Рентгенови лъчи“. За положения труд те получиха поощрителна награда.

 

                                       

 

 

star   Йоан Кирилов 2г клас се класира ВТОРИ на Националното математическо състезание "Европейско кенгуру" - 2016 година

 

           

 

 

star   На 17.05.2016г. в Зала 1 на Фестивален и конгресен център, Клуб "Отворено Общество", за 24-ти път връчи своите годишни награди. Сред отличените като "Учител на годината" е г-жа Адриана Трифонова - главен учител по история и цивилизация в ОУ "Г. С. Раковски"

ЧЕСТИТО!

 

Почетно отличие "Неофит Рилски" бе присъдено от Министерството на образованието и науката на г-жа Адриана Трифонова - главен учител по история и цивилизация в ОУ "Г. С. Раковски"

 

 

star   ОБЩИНА–ВАРНА РИО–ВАРНА НАОП „Н. КОПЕРНИК” ОРГАНИЗИРХА ОБЛАСТЕН КОНКУРС ЗА ФОТОГРАФИЯ „ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ" ПОСВЕТЕН НА 55 ГОДИНИ ОТ ПОЛЕТА НА ЧОВЕК В КОСМОСА.

НА 22 АПРИЛ – ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА БЕ ОТКРИТА ФОТОИЗЛОЖБА С НАЙ-АТРАКТИВНИТЕ ФОТОГРАФИИ И УЧАСТНИЦИТЕ ПОЛУЧИХА НАГРАДИ.

ЦВЕТЕЛИНА АЛЕКСАНДРОВА (7Б), МИРЕЛА (7Б), ЙОАНА-КАЛИНА МИТЕВА (7Б), САБРИНА КРЪСТЕВА (7Г) И СИМОНА ГАНЧЕВА (5Д) , РЪКОВОДЕНИ ОТ СВ. МИХАЙЛОВА И ИВ. СТОЯНОВА (УЧИТЕЛИ ПО ХИМИЯ И БИОЛОГИЯ) ПОЛУЧИХА СЕРТИФИКАТИ ЗА УЧАСТИЕ.

 

  

 

 

star   С математиката към европейски хоризонти Йоан Климентов Кирилов от 2 г клас  се класира на второ място в Международното математическо състезание ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ със 115 точки от максимални 120. На 16.04.2016 г. малкият математик получи Грамота и Сребърен медал за поредния си успех.

 

  

 

 

star   Стела Станева се класира на 4-то място на Националния конкурс "ДЪГА ОТ ТАЛАНТИ" - 2016

 

 

star   Йоана Момчилова от 7в клас класирана на трето място на Девета национална олимпиада по история и цивилизация - Созопол 2016 година

 

  

 

star   В деня на космонавтиката и 55-годишнината от полета на Юрий Гагарин ОУ „Георги Сава Раковски“ се включи в една от инициативите на НАОП “Николай Коперник“ с участие на два отбора от петите класове, ръководени от Светлана Михайлова (учител по Човекът и природата) и Даниела Ганчева ( библиотекар)  – „Младите откриватели“ (Мелисса Расим-5д, Симона Ганчева-5д, Стефан Георгиев-5д) и „Мисия Марс“ (Мартин Гоцев-5в, Мартин Тодоров-5в, Кристиян Чонков-5а, Алекс Славков-5а). Общо девет отбора от варненски училища участваха в състезание по конструиране на безпилотен спускаем апарат със собствени материали и идеи. Изискванията бяха за пъстроцветна, икономична и елегантна конструкция с интересно и оригинално име. НАОП предостави на всеки от екипите сложна и скъпа електронна апаратура (впоследствие се оказа кокоше яйце), която трябваше да се монтира в апарата и да остане невредима при изпитанието на космическата станция – спускане с парашут от третия етаж на сградата.

            „Младите откриватели“ категорично грабнаха първото място, а „Мисия Марс“ се класира на второ. Децата получиха грамоти и индивидуални награди, както и предложение за участие в конструирането на истинска учебна космическа станция.

--------------------------

http://www.chernomore.bg/obshtestvo/2016-04-12/varnenskata-observatoriya-otbelyaza-denya-na-kosmonavtikata

 

 

 

star   Успехи в 3-то Регионално състезание по Информационни технологии "България - древна и млада"

 

 

 

 

star   Големите надежди на ОУ „Георги Сава Раковски“. Младите плувци на „Черно море“ счупиха 5 рекорда на държавното лично отборно първенство за деца (12 г.)

 

 

http://www.moreto.net/novini.php?n=314086&p=1

 

 

star   Йоан Климентов Кирилов от 2 г клас се класира на ПЪРВО МЯСТО в ХХІV Национален математически турнир „Иван Салабашев“ 2015 г. с максимален брой точки – 60.

 

  

 

На 17.януари 2016 г. малкият математик ще получи Златен медал и Диплом от Института по математика и информатика – град София.

 

                                          

 

Същият ученик се класира на ІV място на Коледното математическо състезание 2015 г. с 55 точки от 60 максимални.

 

 

 

 

star   Пореден успех на Петър Ростиславов Атанасов от 6а клас при скалното катерене!

Моменти от награждаването  на 01. 12. 2015г. в НДК – София за качването на 30м маршрут на скалите край Дряново. За голямото постижение Петър получи и стипендия.

 

  

 

 

star   Валентин Чайков постави 3 нови национални рекорди на международен турнир по плуване "Спринт" - Пловдив:

50м бруст с време 35.23

100м бруст с време 1.17.75

200м бруст с време 2.46.84

Златни медали на 50 и 100м кроул

 

 

Много медали за варненските плувци от турнира "Замората"

 

 

 

star   Наши ученици спечелиха награда от фестивала на природните науки “Светлината в нас и около нас”.

На 27.11.2015 г. се проведе фестивал на природните науки „ Светлината в нас и около нас . Негови организатори са Община Варна, РИО Варна и планетариум "Н. Коперник". С него се слага край на инициативите по повод Международната година на светлината. Една от тях е провелият се през юни конкурс  „Светлината и светлиннобазираните технологии”. Тогава нашите ученици Цветослав  Василев и Гергана Петрова спечелиха второ място в категория образователна игра.

           

 

 

 На фестивала учениците Християна Минева 7 а клас, Николай Трифонов, Ивалена Колева и Симона Ганчева от 5 клас представиха постер и макети. Димитър Митев от 7 г и Александра Кисимова от 6 б клас участваха със своя образователна книжка „Уникалният процес”.
   За цялостното си отлично представяне в провелите се конкурси и мероприятия по повод Международната година на светлината нашето училище е наградено с  плакет и грамоти.

     
   
starstarstar   Постижения и награди - 2014 година   starstarstar

 

starstarstar   Постижения и награди - 2013 година   starstarstar

 

starstarstar   Постижения и награди - 2012 година   starstarstar